gevel impregneren

Mijn gevel laten impregneren:
wat houdt dat in? Het impregneren van een buitenmuur, ook wel hydrofoberen genoemd, is een waterwerende behandeling om de levensduur van uw gevel te verlengen. Deze behandeling bestaat uit het aanbrengen van een laag vloeistof in een vloeiende beweging, zodat er een laagje over de stenen ontstaat. Vervolgens zal het impregneermiddel de gevel binnendringen om ervoor te zorgen dat uw gevel vuil en water zal afstoten. De impregneervloeistof is 80% waterafstotend en 20% ademend, zodat de gevel niet verstikt.

Voordelen van impregneren / hydrofoberen:
Dankzij onze professionele behandeling heeft de gevel van uw woning minder last van vochtdoorslag, groene aanslag (mos- en algengroei) en vervuiling. Uw gevel ziet er weer strak en stralend uit! Omdat de gevel geen vocht doorlaat, maar wel blijft ademen, wordt uw woning beter geïsoleerd. Een geimpregneerde gevel is dus ook energiebesparend. Bovendien kunt u lang van uw mooie gevel genieten, want het impregneermiddel blijft jaren zitten.

Voorbehandeling impregneren & gevelreiniging

Voordat we met het impregneren van de buitenmuur starten is een grondige gevelreiniging nodig (tenzij het om nieuwbouw gaat). Hiervoor behandelen wij de gevel met een middel dat ervoor zorgt dat al het vuil van de stenen loskomt. Algen, mossen en de dieper liggende wortels, die in de stenen zitten, worden volledig van de muur verwijderd.

Ons advies:
laat uw gevel elk 8 jaar impregneren Impregneer heeft een afbouwproces van 12 jaar, wat betekent dat u ervan uit kunt gaan dat uw gevel na tien jaar niet meer waterafstotend is. Wij raden u daarom ook aan om dit proces na 8 jaar te herhalen, zodat u er zeker van bent dat uw gevel optimaal beschermd blijft tegen vocht en vuil.

De gevel van uw woning in het Westland ook laten impregneren?