Professioneel voegwerk voor uw woning ​

Het belang van goede voegen

Voegen bepalen voor een groot deel hoe aantrekkelijk uw woning eruit ziet en beschermen de gevel tegen indringend vocht. Tijdens het gevelonderhoud kunnen wij uw gevel voorzien van nieuw voegwerk. Dit verbetert zowel het uiterlijk van uw woning als de kwaliteit van de gevel.

Door de weersomstandigheden kunnen voegen na verloop van tijd afbrokkelen, vocht doorlaten en zelfs rotten. Soms komt het bij gevelreiniging voor dat voegen, die al in slechte staat verkeerden, deels worden weggespoeld. Door de voegen op tijd te vervangen of te repareren voorkomt u schades binnenshuis, zoals doorslag.

Het voegen van uw gevel heeft niet zo’n groots effect als het impregneren, maar biedt wel een hoop andere voordelen. Wanneer u de gevel van uw woning laat voegen, bijvoorbeeld als onderdeel van gevelrenovatie, zorgt u voor een hogere isolatiewaarde en verlengde levensduur van uw gevel.

IMG-20180311-WA0036

Vervang uw voegen

Er zijn verschillende manieren om oude voegen te vervangen, namelijk:

Voegen uithakken:
Een manier om voegwerk te herstellen is door de voegen uit te hakken met een hakhamer (smalle beitel). Het uithakken zal het steenwerk niet beschadigen. Door het oude voegwerk zo diep mogelijk uit te hakken ontstaat er ruimte voor nieuwe voegen.

Voegen uitslijpen:
Soms komt het voor dat de voegen te smal of te hard zijn om uit te hakken, bijvoorbeeld bij oude woningen. Dan zullen we de voegen uitslijpen met een slijptol of een speciale frees.

Steenwerk vervangen:
Bij het uithakken of uitslijpen van de voegen duiken soms gebreken op zoals gescheurde of gebarsten stenen. Dan is het nodig om de stenen te vervangen, zodat uw gevel goed beschermd blijft tegen indringend vocht.

Invoegen van gevels

Kleur voegen
Wanneer wij uw gevel gaan invoegen, dan kunt u zelf een voegkleur kiezen. Hiervoor geven wij u kleurstaaltjes, die u makkelijk naast de stenen kunt houden. Vraag ons gerust om kleuradvies, bijvoorbeeld als u een opvallende of rustige gevel wenst. Let wel op: over smaak valt niet te twisten! Er zijn 9 standaard kleuren van zwart tot wit, maar er zijn nog veel meer kleuren mogelijk met kleurstoffen zoals rood, geel of blauw.

Type voegen
U kunt ook uit verschillende type voegen kiezen, waaronder de platvolvoeg en snijvoeg. De platvolvoeg is perfect uitgelijnd met het steenwerk, zodat er geen water tussen komt. In de omgeving van het Westland is de snijvoeg populair. De snijvoeg is vergelijkbaar, maar ligt op gelijke hoogte met het metselwerk. Zie hieronder het verschil tussen de type voegen.

Is uw woning in het Westland toe aan nieuw voegwerk?